آموزش وردپرس

مزاج شناسی

😊من چه مزاجي دارم و خصوصياتم چيست؟

💠شايد بتوان گفت که مزاج شناسي مهمترين بخش در فهم طب سنتي ايران و همچنين طب اسلامي است.
💠 براي اينکه به اهميت اين موضوع آشنا شويد مطالب زير را حتماً بخوانيد.
1⃣۱- مزاج گرم و خشک (صفرا)

👈الف ـ خصوصيات جسمي:

– اين افراد لاغر اندام هستند.
-رنگ چهره و سفيدي چشم آنان به زردي مي زند.
-پوستي گرم و خشک دارند.
-گرمايي هستند و تحمل فصل تابستان را ندارند.
-عطش زياد و دهاني خشک دارند.
-بهترين فصل براي ايشان فصل زمستان است.
– کم خواب هستند.
– تمايل به خوردن ترشي ها مثل لواشک و سرکه و هم چنين غذاهاي سرد مثل خيار و کاهو دارند و به خوردن خوراکي هاي شيرين کمتر تمايل نشان مي دهند.

👈ب ـ خصوصيات رواني:

– زود عصباني شده و زود هم آرام مي شوند.
-افرادي پر جنب و جوش، پر انرژي، باهوش و پر حرف هستند.
2⃣۲- مزاج گرم و تر (دم)

👈الف ـ خصوصيات جسمي:

-اين افراد درشت اندام بوده، داراي پوستي سرخ و سفيد و مو هاي پر پشت هستند.
-نبض پر و قوي دارند.
-خواب خوبي دارند گرچه تحمل بي خوابي هم برايشان راحت است.
-اين افراد نه تحمل گرماي زياد دارند و نه تحمل سرماي زياد، ولي در کل تحمل سرمابرايشان راحت تر است.
-علاقه به شيريني و ترشي دارند و تقريبا همه نوع غذا را مي خورند.
– پوست بدن ايشان گرم، مرطوب و نرم است.

👈ب ـ خصوصيات رواني:

-انسان هايي شجاع و جسور بوده، معمولا پيشرو و رهبر گروه مي باشند.
– بطور معمول انسان هاي آرامي هستند ولي سعي کنيد از ظرفيت آن ها سو استفاده نکنيد چرا که هنگام عصبانيت ممکن است رفتارهاي مخاطره آميز داشته باشند.
3⃣۳) مزاج سرد و تر (بلغم)

👈الف ـ خصوصيات جسمي:

-اين افراد چاق و پر چربي هستند.
– پوست سفيد و موهاي کم پشت دارند.
-تشنه نمي شوند و دهان مرطوبي دارند.
-خواب زيادي دارند.
– تمايل به مصرف گرمي ها مثل شيريني و ادويه دارند و تمايل به خوردن سردي ها از جمله ترشي از خود نشان نمي دهند.
-فصل زمستان فصل بدي برايشان مي باشد.

👈ب ـ خصوصيات رواني:

– اين افراد کم انرژي و کند هستند.
-معمولا صبور و آرام هستند و کمتر عصباني مي شوند.
4⃣۴) مزاج سرد و خشک (سودا)

👈الف ـ خصوصيات جسمي:

– اين افراد اندامي لاغر دارند.
-خواب اين افراد کم بوده و بيني خشکي دارند.
-به شيريني و گرمي ها نسبت به سردي ها تمايل بيشتري دارند.
– بيشتر تمايل به هواي گرم دارند و در فصل بهار راحت ترند.
– فصل پائيز براي ايشان فصل نامطلوبي است.

👈ب ـ خصوصيات رواني:

-سوداوي مزاجان افرادي دقيق،منظم،دور انديش و محاسبه گر هستند.
-صفرا ترشحات کبد است که رنگ آن زرد که جزء آتش بوده گرم و خشک است و گرما ي زياد توليد مي کند.
💠بيماري صفرا:

کساني که صفرا زياد توليد مي کنند
– سردرد
– شقيقه نبض مي زند
–زردي سفيدي چشم
– سياهي رفتن چشم
–سرگيجه
– طعم دهانشان تلخ شده
– ترش کردن گلو ، وقتي صفرا داخل معده بيايد
– تشنگي
– سوزش جگر زير دنده راست آنها خيلي گرم است و حداقل دو درجه تب دارند و لبهاي آنها دچار خشکي بوده
– پوست سرشان ترک خورده و مي سوزد و بعنوان شوره و حتي ريشه مژه ودورپلک سوخته و پوسته پوسته مي شود
– پوست زبر
– رنگ ادرار زرد تيره
– ابرو مي ريزد
– علاقه زياد به آب يخ و يخ
– تند خو بهانه گير
– موها تک تک مي ريزد
– ديدن خواب هولناک افتادن از بلندي
–جنگ و ستيز

🍀علت:غذاهاي چرب و شيرين صفرا را زياد مي کند.
🔰غذاهاي مضر براي صفرا مزاج ها:

– پرخوري
– بعد از غذاي مختصر دوباره غذا
– خوردن آش رشته
– ماکاروني سير (مطلقا ً نخوريد مزاج کبد گرم و تر است و سير تبديل به آتش شده و بيمار حالش بد مي شود )
– شيريني

🔰درمان:

انار وشاتوت بهترين دارو است . زرشک – تمشک – زرد آلو – هلو – خيار – کاهو – هويج – روغن زيتون – کنجد – سيب – گلابي – سوپ جو – کدو خورشتي – خوراک قارچ – کدو حلوايي – اسفناج – گشنيز – نخود فرنگي – عدس – ماش – جو دو سر – ليمو عماني
💠سوداوي:

سودا سرد وخشک از جنس خاک و رسوب خون است و PH=6 است و طحال توليد مي شود وطحال را فعال مي کند .PH خون بايد بالاي 7 باشد و اگر به 7 برسد به حالت اغماء و غش مي رود.
🔰اگر سودا زياد شود طعم دهان شور مي شود
–بوي عفونت دهان
– کابوس مي بيند و دچار افسردگي و خستگي مي شود
– خود خوري
– فکر زياد بدون آنکه بداند
– لاغري
– بي نشاطي
–يبوست شديد هفته اي يکبار
– مدفوع قيري وسياه
– سوزش هنگام دفع ادرار
– ادرار تيره خاکستري مي شود
– حالت تهوع
– حس تاريکي چشم و شب کوري
– تيرگي رنگ پوست وصورت
– سوزش معده
–خارش زياد بدن وترک خوردن پوست
– قلنج معده

🍀علت:غذاهاي مانده وبيا ت وشور ونمک سود ، سودا را زياد مي کند.
🔰غذاي مضر براي سوداوي مزاج ها:

عدس – نوشابه با غذا – ماهي دودي – غذاي مانده

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *